Moja sestra Ceca

Dobrodošli na moj blog. Ovaj blog posvećujem mojoj jedinoj sestri koja je umrla u avgustu 2007, mjesec dana nakon poroda zbog greške anesteziologa Amile Cvijetić-Koldžo tzv. DOKTORKE SMRT- Klinički Centar Univerziteta u Sarajevu

23.04.2012.

WHEN THE SOUL CRIES THERE ARE NO TEARS...

Kada duša plače, nema suza... Moja duša plače svaki dan...I to jako boli. Boli što te nema više... boli što DOKTORKA SMRT Amila Cvijetić-Koldžo još uvijek radi i to bez nadzora... boli svaki praznik... rođendan...boli što niko ne razumije... I kao što kaže Meša Selimović: "Ako hoćeš da uvrijediš, to je lako. Treba samo biti bezobziran."

Bezobziran kao KCUS, bezobziran kao Amila Cvijetić koja radi i ponaša se kao da se ništa nije dogodilo, bezobzirni kao oni što je brane... kao oni što ne mare kao da se to nijma ne može dogoditi... BEZOBZIRAN...Lako je biti bezobziran.

Suze dođu kada se duša napuni tugom... dođu same...

"Suze su svete. One nisu znak slabosti, već snage. One govore više od hiljadu riječi. One su glasnice neizrecive tuge... i velike ljubavi" (I. Washington)

Kažu sve će proći... i hoće proći će... Proći će i opet moram citirati velikog Mešu Selimovića : "Sve će proći... Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život... Zar je nada u tome da sve prođe..."

 

 

Draga Gordana, covjeku u tim situacijama moze biti jedina utjeha da ce Bog, ako ga stvarno ima, pravedno kazniti. Jer kako se cini pravde ovozemaljske nema! Budi jaka i hrabra kako si i dosad bila. Vjerujem da je to sve iscrpno i da ne ide u prilog ni cinjenica da ona jos radi kao da se nista nije desilo, ali kraj jeste blizu. Izdrzi jos samo malo!
Zorana

Draga Gordana, boli, boli, znam...svaki dan, svaki tren...
Ima nas koji razumemo i koji cekamo pravu PRAVDU.
Kazu da je prava pravda SAVEST, ali sumnjam da je dzelati imaju. Izgleda da je nemaju ni njeni pretpostavljeni...cula sam da Amila Cvijetic-Koldzo RADI BEZ NADZORA. Ne bi me cudilo da je to istina. O njenom sefu Farisu Gavrankapetanovicu nemam pozitivno misljenje...dugo, predugo...
Paulo Coelho je izrekao nesto zaista istinito i nepobitno:
"Postoje samo dve vrste ljudi, oni koji su osetili boli i oni koji ce je tek osetiti."
Cekam...cekam i zelim iste boli dzelatima svih Ceca, Marijana, Denisa...
To bi bila PRAVA pravda.
NEKA TAKO BUDE!  nevenkagaragic

Moja sestra Ceca
<< 04/2012 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


MOJI LINKOVI

MEMORIAL BOX

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
226727

Powered by Blogger.ba